Antena 3 CNN Externe Ca după bombardament, aşa arată oraşul cel mai apropiat de epicentrul seismului! China, lovită în plin de cutremurul de ieri

Ca după bombardament, aşa arată oraşul cel mai apropiat de epicentrul seismului! China, lovită în plin de cutremurul de ieri

Ca după bombardament, aşa arată oraşul cel mai apropiat de epicentrul seismului! China, lovită în plin de cutremurul de ieri
de O.P.    |    04 Aug 2014   •   06:17

Aproape 370 de oameni au murit şi 1900 au fost răniţi în violentul cutremur produs, ieri, în sud-vestul Chinei, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Magnitudinea seismului a fost stabilită la 6,1 pe scara Richter după ce, în primele ore, a fost estimată la 6,3 sau chiar 6,5.

Potrivit agenţiei China Nouă, oraşul cel mai apropiat de epicentru arată, acum, ca după un bombardament.



Camerele de supraveghere au surprins momentele în care pământul s-a cutremurat iar oamenii au fost cuprinşi de panică. Seismul s-a produs după amiaza, când mulţi localnici se bucurau de o duminică însorită. Epicentrul a fost situat într-o regiune muntoasă şi dens populată din provincia Yunnan, la 14 kilometri de un oraş cu peste 400.000 de locuitori.

Majoritatea caselor de aici sunt vechi şi din materiale mai puţin rezistente, ceea ce a sporit amploarea pagubelor: peste 12.000 de locuinţe s-au prăbuşit iar alte 30.000 au suferit avarii. Numeroase linii de curent electric şi telecomunicaţii sunt întrerupte. Cutremurul a fost mult mai puternic decât cel de acum doi ani, din aceeaşi zonă.

Unii localnici spun chiar că nu au mai simţit în viaţa lor un asemenea seism. După ce panica şi confuzia s-au risipit, oamenii s-au grăbit să vină în ajutorul răniţilor. Dar, la mai multe ore după catastrofă, echipele de salvare nu ajunseseră încă în unele sate izolate din munţi. Guvernul chinez a trimis în ajutorul sinistraţilor 2500 de soldaţi şi mari cantităţi de corturi, pături şi paturi pliante. ONU, Statele Unite şi numeroase alte ţări au prezentat condoleanţe şi se declară dispuse să acorde ajutorul de care este nevoie. Din păcate, vremea din următoarele zile se anunţă nefavorabilă, cu ploi abundente care vor îngreuna operaţiunile de salvare.

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close