Antena 3 CNN Externe Cade afacerea Mistral? Franţa: "Este foarte posibil să nu mai furnizăm niciodată portelicopeterele Rusiei!"

Cade afacerea Mistral? Franţa: "Este foarte posibil să nu mai furnizăm niciodată portelicopeterele Rusiei!"

Cade afacerea Mistral? Franţa: "Este foarte posibil să nu mai furnizăm niciodată portelicopeterele Rusiei!"
05 Dec 2014   •   17:09

Este foarte posibil ca Franţa să nu mai livreze niciodată Rusiei portelicopterele Mistral, dacă situaţia din Ucraina nu se va schimba, a declarat ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian.

"În acest moment, nu le vom furniza. Este foarte posibil să nu le mai furnizăm niciodată şi Rusia de aceea se teme", spune Le Drian pentru canalul de ştiri BFM TV.

Primul portelicopter trebuia să fie livrat Forţelor Navale ale Rusiei încă pe data de 14 noiembrie, însă preşedintele francez, Francois Hollande, a decis să suspende livrările din cauza situaţiei din Ucraina.

"Circumstanţele actuale nu sunt favorabile pentru livrarea navelor. Poate, într-o zi, situţia se va schimba", a adăgat ministrul de la Paris

Potrivit experţilor, în cazul refuzului de a îndeplini contractul, Franţa poate fi penalizată cu aproximativ 3 miliarde de euro.
Ministrul de Externe rus, Sergey Lavrov, declara astăzi că reputaţia Franţei va fi lezată dacă Parisul nu va respecta cu stricteţe contractul Mistral.

×
Subiecte în articol: franta, paris Francois Hollande
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close