Antena 3 CNN Externe Candidatul Partidului Popular: Spania poate ieşi din criză şi o va face

Candidatul Partidului Popular: Spania poate ieşi din criză şi o va face

Candidatul Partidului Popular: Spania poate ieşi din criză şi o va face
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Oct 2011   •   15:58
Mariano Rajoy, candidat din partea Partidului Popular din Spania pentru alegerile legislative din 20 noiembrie, a dezvăluit sâmbătă principalele puncte ale programului său politic, bazat, în mare parte, pe măsuri de austeritate, conform AFP.

„Spania poate ieşi din această criză şi o va face”, a declarat Rajoy în discursul de închidere a congresului Partidului Popular”.

Rajoy susţine „o politică economică ordonată, o politică având la bază austeritatea şi reformele” care „să încurajeze directorii de companii”. „Vrem să apărăm coeziunea socială, statul-providenţă şi serviciile publice, însă cu o bună administrare economică”, a spus Rajoy.

Candidatul de dreapta a criticat guvernul socialist aflat la putere încă din 2004, precizând că aceasta „este cea mai proastă moştenire lăsată vreodată de un guvern”.

Problemele Spaniei au început în 2008, odată cu declanşarea crizei economice. De atunci, ţara se confruntă cu o rată a şomajului record, de circa 20,89%.

Situaţia a ridicat semne de îngrijorarea din partea mai multor state europene, dar şi din partea agenţiilor de rating. Agenţia Fitch a retrogradat vineri ratingul ţării la AA-.

×
Subiecte în articol: Spania candidat economie criza program Fitch rating
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close