Antena 3 CNN Externe Ce conţin bagajele imigranţilor care bat la poarta Europei

Ce conţin bagajele imigranţilor care bat la poarta Europei

Ce conţin bagajele imigranţilor care bat la poarta Europei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
08 Sep 2015   •   20:36

Miile de oameni care au fugit din calea războiului din Irak şi Siria s-au văzut nevoite să îşi care în spate propria viaţă, înghesuită în bagaje la limita posibilităţilor de transport.

O organizaţie caritabilă care însoţeşte valul de imigranţi, şi care le oferă sprijin celor în nevoie, le-a cerut câtorva dintre ei să arate lumii ce au luat cu ei, atunci când şi-au părăsit căminele şi ţara. Imaginile au fost publicate de mirror.co.uk.

Comitetul Internaţional de salvare (IRC) a arătat că cei mai mulţi dintre imigranţi nici nu mai au bagaje, fie pentru că au fost nevoiţi să le arunce peste bord în timpul călătoriei spre ţărmurile europene, fie pentru că nu au mai avut ce lua cu ei.

O mamă interogată de voluntarii organizaţiei a arătat conţinutul bagajului ei: o pălărie de soare pentru fetita ei, câteva medicamente, câteva scutece, documente personale, bani şi fotografii, precum şi un încarcător pentru telefon.

"Totul este pentru fiica mea, să o protejez de boală", a spus femeia.



Un copil în vârstă de şase ani şi-a arătat şi el bagajul: haine de schimb, sapun, pasta de dinţi si periută de dinţi, plasturi medicinali, medicamente şi o seringă.


Bagajul unui farmacist


Bagajul unui adolescent


×
Subiecte în articol: criza imigranţilor statul islamic razboi
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close