Antena 3 CNN Externe Cel puţin 4 morţi şi mai mulţi răniţi în urma unui incendiu pe o platformă petrolieră din Golful Mexic

Cel puţin 4 morţi şi mai mulţi răniţi în urma unui incendiu pe o platformă petrolieră din Golful Mexic

Cel puţin 4 morţi şi mai mulţi răniţi în urma unui incendiu pe o platformă petrolieră din Golful Mexic
01 Apr 2015   •   22:53
UPDATE 22.50 - Cel puţin patru persoane au murit şi alte 16 au fost rănite, miercuri, în urma unui incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră din Golful Mexic aparţinând Pemex, a anunţat compania într-un comunicat, citat de USA Today.
   
Incendiul a izbucnit la ora locală 03.40 (12.40, ora României) pe platforma petrolieră Abkatun Permanente, la aproximativ 85 de kilometri de coasta statului mexican Campeche.
   
Opt ambarcaţiuni au fost trimise în zonă pentru stingerea incendiului.
   
Potrivit ultimului bilanţ, cel puţin patru persoane au murit şi alte 16 au fost rănite în urma incendiului, dintre care două se află în stare gravă într-un spital din Ciudad del Carmen, în statul Campeche. Însă, potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciilor de urgenţă din Ciudad del Carmen citat de Reuters, 45 de persoane ar fi fost rănite.

Ştire iniţială 18.27
O explozie puternică s-a produs în urmă cu puţin timp pe o platformă petrolieră din Golful Mexic, care aparţine gigantului petrolier PEMEX.

Flăcări imense şi un fum gros s-au ridicat spre cer imediat după bubuitura puternică. Toţi cei 300 de munictori au fost evacuaţi în grabă.

PEMEX este compania petrolieră de stat mexicană. Potrivit unui comunicat oficial, incidentul extrem de grav s-a produs pe platforma maritimă permanentă Abkatun, amplasată în Golful Campeche.

Cel puţin 45 persoane au fost rănite, ele fiind evacuate cu elicopterele echipelor de intervenţie şi transportate la spitalul din Ciudad de Carmen, anunţă Reuters.

Presa locală transmite că cel puţin opt vase speciale de pompieri încearcă să limiteze şi să lichideze incendiul puternic.

×
Subiecte în articol: Golful Mexic explozie incendiu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close