Antena 3 CNN Externe Ceremonie impresionantă la Vatican. Şase noi sfinţi au fost canonizaţi de Papa Francisc: "Să fiţi şi voi ca ei"

Ceremonie impresionantă la Vatican. Şase noi sfinţi au fost canonizaţi de Papa Francisc: "Să fiţi şi voi ca ei"

Ceremonie impresionantă la Vatican. Şase noi sfinţi au fost canonizaţi de Papa Francisc: "Să fiţi şi voi ca ei"
de O.P.    |    24 Noi 2014   •   06:44

Ceremonie specială la Vatican, unde Papa Francisc a oficiat slujba de canonizare a 6 noi sfinţi. Câteva zeci de mii de oameni au asistat la momentul în care două indience şi patru italieni au intrat în rândul sfinţilor.

Aceştia şi-au dedicat vieţile ajutorării săracilor, iar Papa i-a îndemnat pe cei prezenţi în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican să le urmeze exemplul.

Două indience şi patru italieni au intrat în rândul sfinţilor, în cadrul unei ceremonii la care au participat câteva zeci de mii de oameni. Una dintre femeile canonizate este cel de-al doilea cetăţean indian care a devenit vreodată sfânt. Toţi au însă în comun faptul că şi-au dedicat vieţile ajutării celor săraci. Papa Francisc i-a îndemnat pe cei prezenţi la slujba de canonizare să se inspire din faptele noilor sfinţi.

După slujbă, Papa Francisc i-a binecuvântat pe credincioşii sosiţi din toată lumea la Vatican.

Canonizarea înseamnă în cadrul Bisericii Catolice recunoaşterea sfinţeniei unei persoane şi presupune un proces care poate să dureze în unele cazuri chiar şi câteva secole. Există două moduri prin care poate fi demonstrată sfinţenia unei persoane, şi anume prin înfăptuirea unor miracole sau prin moartea pentru credinţă.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close