Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord AMENINŢĂ că va renunţa la ARMISTIŢIUL DE PACE din 1953. SUA, Coreea de Sud şi China au determinat acest răspuns

Coreea de Nord AMENINŢĂ că va renunţa la ARMISTIŢIUL DE PACE din 1953. SUA, Coreea de Sud şi China au determinat acest răspuns

Coreea de Nord AMENINŢĂ că va renunţa la ARMISTIŢIUL DE PACE din 1953. SUA, Coreea de Sud şi China au determinat acest răspuns
Sursa foto: Foto: infowars.com
05 Mar 2013   •   14:19

Coreea de Nord ameninţă că va renunţa, în 11 martie, la acordul de pace încheiat la sfârşitul Războiului Coreean, din 1950-1953, în contextul în care Statele Unite ale Americii şi China au ajuns la un acord în ceea ce priveşte un nou set de sancţiuni, dar şi ca urmare a antrenamentelor comune ale forţelor armate ale SUA cu cele ale sud-coreenilor, informează AP.

Oficialii nord-coreeni au avertizat că vor renunţa la armistiţiu pe 11 martie, ca răspuns la antrenamentele militare comune ale SUA şi Coreea de Sud, care au început de la 1 martie.

Nord-coreenii, care susţin că Washington a trecut de la sancţiunile economice la acte militare, a anunţat că va întrerupe orice linie de comunicaţie cu SUA, referindu-se inclusiv la întreruperea "telefonul roşu" instalat în satul Panmunjom, situat pe linia de demarcaţie cu Coreea de Sud.

Comandantul suprem al armatei nord-coreene a confirmat, marţi, informaţia că Washington şi aliatul său, Beijingul, au ajuns la un acord în ceea ce priveşte o nouă rezoluţie cu privire la programul nuclear condus de regimul de la Phenian, ca reacţie la efectuarea celui de al treilea test nuclear la jumătatea lui februarie.

În ultimele trei săptămâni, SUA, un puternic aliat pentru Coreea de Sud şi Japonia a purtat negocieri cu aliatul Coreei de Nord, China.

Coreea de Nord susţine că programul său nuclear vine ca răspuns la ostilitatea din partea SUA, care datează încă din anii 1950.

Războiul din Coreea, care a debutat în ziua de 25 iunie 1950, s-a încheiat cu un armistiţiu, nu cu un tratat de pace, ceea ce face ca Peninsula să fie, tehnic vorbind, în stare de război.


×
Subiecte în articol: SUA militari razboi coreea de nord pace razboi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close