Antena 3 CNN Externe Criza diplomatică din Qatar se adâncește. Ambasadorul SUA la Doha și-a anunțat demisia

Criza diplomatică din Qatar se adâncește. Ambasadorul SUA la Doha și-a anunțat demisia

Criza diplomatică din Qatar se adâncește. Ambasadorul SUA la Doha și-a anunțat demisia
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
14 Iun 2017   •   10:30

Ambasadorul SUA în Qatar a anunțat că demisionează, în contextul celei mai grave crize diplomatice cu care se confruntă această țară, după ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt și Bahrein au decis ruperea relațiilor diplomatice și comerciale, acuzând autoritățile de la Doha că sprijină terorismul. 

"În această lună, închei cei trei ani în calitate de ambasador al SUA la Qatar. A fost cea mai mare onoare a vieții mele și imi va fi dor de această țară minunată", a scris Dana Shell Smith pe Twitter, potrivit New York Post.

Shell Smith nu a explicat de ce a renunțat la funcție, nici dacă va rămâne în serviciul diplomatic sau cine o va înlocui.

Mulți ambasadori SUA își părăsesc posturile după ce au slujit aproximativ trei ani.

Însă Shell Smith ar putea avea un alt motiv pentru care a renunțat la funcția sa de ambasador SUA. În 9 mai, aceasta a scris pe twitter un mesaj în care părea să critice administrația Trump, pentru decizia de a-l demite pe directorul FBI, James Comey.

"Este din ce în ce mai greu să mă trezesc în străinătate cu știrile din casă, știind că voi petrece toată ziua explicând cum funcționează democrația și instituțiile noastre", scria Dana Shell Smith, la data de 9 mai 2017.
 

×
Subiecte în articol: Doha
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close