Antena 3 CNN Externe Cutremur "artificial" în Coreea de Nord. În urmă cu puţin timp, Phenianul a realizat un AL TREILEA test nuclear

Cutremur "artificial" în Coreea de Nord. În urmă cu puţin timp, Phenianul a realizat un AL TREILEA test nuclear

Cutremur "artificial" în Coreea de Nord. În urmă cu puţin timp, Phenianul a realizat un AL TREILEA test nuclear
de O.P.    |    12 Feb 2013   •   06:19
Coreea de Sud a detectat semnele "unui cutremur artificial" în Coreea de Nord, marţi, a transmis agenţia sud-coreeană Yonhap, sugerând că Phenianul a efectuat un al treilea test nuclear, aşa cum a anunţat la sfârşitul lui ianuarie, relatează AFP. Conform agenţiei, "un seism artificial cu magnitudinea de 5,1 a fost detectat în Coreea de Nord", în regiunea Kilju (nord-est) unde se află complexul Punggye-ri utilizat pentru teste nucleare.

Este Coreea de Nord o PUTERE NUCLEARĂ? Află care sunt capacităţile balistice ale Phenianului




Ministrul sud-coreean al Apărării şi biroul prezidenţial încearcă să verifice dacă o detonare nucleară a avut loc, a transmis aceasta. Phenianul a prevenit la sfârşitul lui ianuarie că intenţionează să efectueze un nou test nuclear, al treilea după cele din 2006 şi 2009.

Coreea de Nord a indicat că realizează acest test ca răspuns la sancţiunile sporite ale ONU după lansarea unei rachete, la începutul lunii decembrie, considerată de Washington ca fiind o rachetă balistică..

În mod neobişnuit, China şi-a avertizat vecinul, pentru care este singurul aliat din regiune, faţă de realizarea unui al treilea test nuclear.

“Este o ameninţare gravă la adresa păcii şi stabilităţii internaţionale". Poziţia NATO faţă de testul nuclear din Coreea de Nord






×
Subiecte în articol: test nuclear
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close