Antena 3 CNN Externe Cutremur de 7 grade, în largul statului Papua Noua Guinee

Cutremur de 7 grade, în largul statului Papua Noua Guinee

Cutremur de 7 grade, în largul statului Papua Noua Guinee
Sursa foto: Foto: kaiserfam.com
de M.Z.    |    17 Apr 2012   •   11:12

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs marţi în apropiere de coastele nord-estice ale statului Papua Noua Guinee, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Seismul s-a produs la ora 07.14 GMT (10.14 ora României), la 141 de kilometri nord de Lae (est), al doilea oraş ca mărime din ţară, şi la 443 de kilometri de capitala Port Moresby. Hipocentrul a fost localizat la o adâncime de 201 kilometri, a precizat institutul.

Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami, potrivit centrului american care supraveghează producerea valurilor seismice în Pacific.

În martie, au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 6,7 şi, respectiv, 6,4 care nu au provocat pagube materiale semnificative, potrivit AFP.

Cutremurele de o asemenea intensitate sunt frecvente în această regiune, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la joncţiunea mai multor plăci tectonice.

Un tsunami, provocat de un seism submarin, a provocat circa 2.000 de morţi în 1998, în apropiere de Aitape, pe coasta de nord-vest a insulei.

×
Subiecte în articol: cutremur seism tsunami
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close