Antena 3 CNN Externe Declaraţia făcută despre preşedintele Americii care poate schimba viitorul unei ţări. "E cel mai mare eşec"

Declaraţia făcută despre preşedintele Americii care poate schimba viitorul unei ţări. "E cel mai mare eşec"

Declaraţia făcută despre preşedintele Americii care poate schimba viitorul unei ţări. "E cel mai mare eşec"
de O.P.    |    10 Sep 2012   •   10:37

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a declarat că gestionarea dosarului iranian de către Barack Obama a fost probabil "cel mai mare eşec" al acestuia, promiţând o aborare diferită dacă va fi ales, relatează AFP.

Într-un interviu acordat duminică postului de televiziune NBC, Romney nu a precizat ce măsuri va lua referitor la Iran, în privinţa căruia principalele puteri occidentale se tem că încearcă să se doteze cu arma atomică. "Este probabil cel mai mare eşec (al lui Obama) pentru că se referă la cel mai mare pericol cu care se pot confrunta America şi lumea: Iranul dotat cu arma nucleară", a declarat Romney.

"Preşedintele nu a reuşit să ne îndepărteze de ameninţarea unui Iran dotat cu arma nucleară şi, de fapt, Iranul este mai aproape de a avea arma nucleară în prezent decât atunci când a preluat el funcţia, în urmă cu patru ani, a adăugat candidatul republican. "Politica preşedintelui Obama a fost de a încerca să se apropie de preşedintele (Mahmoud) Ahmadinejad.

Această politică nu a funcţionat, iar rezultatul este că Iranul este mai aproape de a avea arma nucleară", a continuat Mitt Romney. "Eu voi avea o abordare diferită a acestuariosar (...). Aceasta începe cu sancţiuni care vor incomoda cu adevărat ţara. Acest lucru ar fi trebuit făcut cu mult timp înainte", a conchis el.

Iranul este în prezent supus celor mai importante sancţiuni cu care s-a confruntat de-a lungul timpului din partea Statelor Unite şi Europei. Discuţiile între Teheran şi ţările occidentale sunt în impas, dar Statele Unite nu au renunţat total la rezolvarea acestui diferend pe care diplomatică. Washingtonul nu va analiza posibilitatea unei intervenţii armiat decât ca ultimă soluţie.




×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close