Antena 3 CNN Externe Descoperire uriaşă a ruşilor în Marea Neagră! "Vasul Sulina", scufundat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost scos la lumină

Descoperire uriaşă a ruşilor în Marea Neagră! "Vasul Sulina", scufundat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost scos la lumină

Descoperire uriaşă a ruşilor în Marea Neagră! "Vasul Sulina", scufundat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost scos la lumină
29 Sep 2014   •   19:00
Câţiva scafandri ruşi au facut o descoperire incredibilă în Marea Neagră. Este vorba despre epava ambarcaţiunii "Sulina", scufundată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial de către trupele sovietice.

Ambarcaţiunea făcea parte dintr-un convoi de nave care plecaseră din portul Constanţa, România, către Nikolayev, Ucraina. În interiorul navei scafandrii au găsit o sticlă plină cu boabe de cafea. Scafandrul Andrey Nekrasov,  a realizat abia când a ajuns la suprafaţă ce conţinea misteriosul recipient.



"Nu puteam să vedem ce e în sticlă. Plutea în cabină, iar când am luat-o, am simţit că era ceva în ea. Abia când am ajuns la suprafaţă şi am deschis-o, am realizat că erau boabe de cafea. Mirosea a cafea", a declarat unul dintre scafandrii.

"Am decis să facem cafea, iar gustul a fost unul de prospetţme, în ciuda faptului că boabele au stat în sticlă atîţia ani de zile. Nu a fost o cafea perfectă, dar cu siguranţă a fost specială", a mai spus scafandrul.



Vasul Sulina s-a păstrat într-o formă impecabilă. Adâncimea la care se află o protejează de valuri. A fost construit în 1939 în Palermo, Italia, şi s-a scufundat în 1942, după ce s-a alăturat flotei marine din România la începutul războiului.

În momentul scufundării, Sulina transporta muniţie şi armament din România în Ucraina.

 




×
Subiecte în articol: al Doilea Razboi Mondial
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close