Antena 3 CNN Externe Destinul tragic al unui român din SUA. O viaţă de sacrificiu spulberată într-o secundă

Destinul tragic al unui român din SUA. O viaţă de sacrificiu spulberată într-o secundă

Destinul tragic al unui român din SUA. O viaţă de sacrificiu spulberată într-o secundă
Sursa foto: Foto: thefleurdelife.com
04 Iul 2012   •   07:46

Viaţa unui român plecat în Statele Unite s-a încheiat tragic, pe o şosea din statul Texas. Bărbatul de 67 de ani a fost spulberat de o maşină în timp ce se ducea la muncă.  Pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru familia din România, acesta mergea pe jos cei 10 kilometri până la serviciu, nu avea telefon mobil si nici televizor în camera în care locuia.

"Ai grijă de copilaşi, ai grijă de tine! Să fiţi cuminţi, să nu mă faceţi de ruşine, că eu mă sacrific pentru voi!" Iată unul dintre mesajele pe care Ştefan Dubei le trimitea familiei, pe Internet. Aşa comunica cu cei dragi, din România. Din 1991 venise în America, să muncească pentru ei, să-i întreţină. Bărbatul de 67 de ani lucra la o sală industrială de lângă Conroe, statul Texas. Zilnic, mergea 10 kilometri pe jos, către serviciu şi făcea eforturi uriaşe să strângă bani, să-i trimită în România.

Camerele de supraveghere au surprins ultimele minute de viaţă ale românului. Ca de obicei, s-a dus pe jos la serviciu şi a intrat într-o benzinărie, să-şi cumpere un bilet la loterie. Dar norocul nu i-a surâs. Cinci minute mai târziu, Ştefan Dubei era spulberat de o maşină.

Vestea morţii românului i-a şocat pe colegii de muncă. Zilnic, erau îngrijoraţi pentru că el mergea atât de mult pe jos. Cazul românului a ajuns pe masa unui judecător din Texas, care urmează să decidă dacă şoferul poartă sau nu vina tragicului accident.


×
Subiecte în articol: roman Texas
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close