Antena 3 CNN Externe Diaspora ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. COZI la secţiile de votare. Oamenii stau la rând să îşi exprime dreptul

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. COZI la secţiile de votare. Oamenii stau la rând să îşi exprime dreptul

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. COZI la secţiile de votare. Oamenii stau la rând să îşi exprime dreptul
de O.P.    |    25 Mai 2014   •   13:48

La secțiile de votare din Chișinău deschise de România pentru alegerile europarlamentare s-au format cozi încă de dimineață. Oamenii care vin la alegeri spun că trebuie să aștepte și până la o oră.Cel mai mare rând, de peste o sută de oameni, s-a format la secția 111 de pe teritoriul Ambasadei României la Chișinău. De asemenea, zeci de oameni stau la coadă și la secția 114, unde se află sediul ICR 'Mihai Eminescu'.

Oamenii care au venit la alegeri speră că votul lor va contribui la o atenție mai sporită a UE față de Republica Moldova.

'Am votat pentru UE, pentru deschiderea spre UE. Cred că aceste alegeri sunt foarte importante pentru că în urma lor situația ar putea să se schimbe și cred că toți locuitorii Republicii Moldova merită un trai mai bun. Șansa noastră este în UE', a declarat pentru AGERPRES Ana Bantoș.

Actorul Mihai Fusu spune că prin participarea masivă la vot, cetățenii români din Republica Moldova trebuie să demonstreze că nu au primit cetățenia română doar pentru libertatea de a călători în UE. 'Din moment ce Republica Moldova trebuie să semneze Acordul de asociere cu UE, este încă o modalitate de a arăta că românii din Republica Moldova sunt cetățeni români conștienți', a declarat el.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close