Antena 3 CNN Externe Egiptul a INTERZIS activitaţile Frăţiei Musulmane şi a DIZOLVAT această organizaţie

Egiptul a INTERZIS activitaţile Frăţiei Musulmane şi a DIZOLVAT această organizaţie

Egiptul a INTERZIS activitaţile Frăţiei Musulmane şi a DIZOLVAT această organizaţie
23 Sep 2013   •   15:47

Un tribunal egiptean a scos în afara legii toate activităţile Frăţiei Musulmane pe întreg teritoriul ţării. De asemenea, s-a decis ca toate bunurile şi proprietăţile acestei organizaţii să fie confiscate.

"Tribunalul a interzis activităţile organizaţiei Frăţia Musulmană şi a celorlalte grupări non-guvernamentale afiliate acesteia", a declarat preşedintele comisiei de judecători, Mohammed Sayed.

Justiţia a dispus ca această organizaţie, care funcţionează din anul 1928, să fie dizolvată. De-a lungul existenţei sale, Frăţia a fost de mai multe ori scoasă în afara legii.

În 2011, după îndepărtarea fostului lider egiptean, Hosni Mubarak, Frăţia Musulmană a ieşit la suprafaţă rapid şi a format un partid politic care a preluat puterea în urma alegerilor electorale.

În iunie 2012, Mohamed Morsi, candidatul Frăţiei a câştigat scaunul de preşedinte, dar în iulie 2013, armata l-a înlăturat din funcţie, în urma refuzului de a ajunge la o înţelegere politică cu forţele din opoziţie. Tot armata a fost cea care a suspendat constituţia egipteană.

×
Subiecte în articol: fratia musulmana Mohamed Morsi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close