Antena 3 CNN Externe Eliberat recent din arest, Dominique Strauss-Kahn este considerat un candidat cu şanse mari la preşedinţia Franţei

Eliberat recent din arest, Dominique Strauss-Kahn este considerat un candidat cu şanse mari la preşedinţia Franţei

Eliberat recent din arest, Dominique Strauss-Kahn este considerat un candidat cu şanse mari la preşedinţia Franţei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Iul 2011   •   11:26

Situaţia s-a schimbat radical pentru Dominique Strauss Kahn. Aflat până nu demult în arest, cu o carieră distrusă de o acuzaţie de viol, e văzut acum de mulţi drept posibil candidat cu şanse mari la Preşedinţia Franţei.

Fostul director FMI s-a bucurat de prima zi de libertate, deşi, rămâne în continuare, acuzat de agresiune sexuală. Presa speculează că ar putea scăpa şi de proces, pentru că anchetatorii nu mai au încredere în presupusa victimă.

Zâmbitor, Dominique Strauss Kahn a ieşit pentru a savura primele momente de libertate. El a părăsit apartamentul în care a stat, vreme de o lună şi jumătate, în arest la domiciliu. Cauţiunea de 6 milioane de dolari i-a fost restituită fostului şef al FMI. Doar paşaportul a mai rămas în custodia autorităţilor americane.

Situaţia s-a schimbat acum dramatic. Presupusa victimă, o menajeră de 32 de ani din Guineea, e văzută acum de mulţi drept o impostoare, după ce i-ar fi minţit pe anchetatori. Presa spune că sunt informaţii potrivit cărora, înainte să anunţe poliţia pentru că ar fi fost agresată de Strauss-Kahn, ea ar fi făcut curăţenie într-o altă cameră de hotel. Alte ziare spun că tânăra ar fi prostituată. Avocatul ei respinge însă zvonurile.

În Franţa, simpatizanţii socialiştilor speră că Dominique Strauss Kahn va putea candida la preşedinţie, fiind convinşi că ar câştiga alegerile.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close