x close

Fii alături de noi!

Europa a fost lovită de fenomene meteo extreme. Autorităţile sunt în stare de alertă

de D.D.   •   04 Feb 2014   •   12:38
Europa a fost lovită de fenomene meteo extreme. Autorităţile sunt în stare de alertă 407
Foto: AP/Agerpres
Fenomenele meteorologice extreme au lovit, în ultimele săptămâni, întreaga Europă.

În Italia este cod portocaliu de ploi, vânt şi furtuni. Trei oameni au murit în ultimele zile, după ce mai multe râuri au ieşit din matcă şi au provocat inundaţii grave.

În Slovenia, un sfert din gospodăriile din ţară sunt pe întuneric. Oamenii nu mai au curent electric deja de câteva zile din cauza viscolului puternic. Autorităţile au cerut ajutor statelor vecine. România va trimite două generatoare în Slovenia.

Austria a trimis deja câteva zeci de echipaje de urgenţă care să ajute reconectarea populaţiei la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

În sudul Austriei stratul de zăpadă a ajuns la un metru şi jumătate în doar 48 de ore. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1917. Pericolul de avalanşe este uriaş şi din această cauză zeci de şosele sunt închise. Mii de turişti care ar fi trebuit să ajungă în staţiunile de schi au fost nevoiţi să îşi anuleze vacanţele.

Din nefericire, meteorologii nu aduc veşti bune pentru următoarele zile. Ninsorile şi viscolul vor continua în majoritatea zonelor. Autorităţile rămân astfel în continuare în stare de alertă.

poza

Actualitate

Scandalos! Dorin Cocoş a câștigat de la statul român peste o sută de milioane de euro

Omul de afaceri Dorin Cocoş a câștigat de la statul român peste o sută de milioane de euro.  În mai 2012, firmele controlate de Dorin Cocoş, implicate în contractele finanţate de la...

06 Mai 2016  •  12:03

poza

Show

Delia s-a transformat! Cum arata fata artistei aseara

Delia este una dintre cele mai nonconformiste artiste de la noi si asta se vede in fiecare zi. Artista a mers la o petrecere organizata de Andreea Esca unde a aratat uimitor. Vedeta s-a pictat pe fata si astfel a reusit...

06 Mai 2016  •  11:21

sati