Antena 3 CNN Externe Europa a fost lovită de fenomene meteo extreme. Autorităţile sunt în stare de alertă

Europa a fost lovită de fenomene meteo extreme. Autorităţile sunt în stare de alertă

Europa a fost lovită de fenomene meteo extreme. Autorităţile sunt în stare de alertă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
04 Feb 2014   •   12:38

Fenomenele meteorologice extreme au lovit, în ultimele săptămâni, întreaga Europă.

În Italia este cod portocaliu de ploi, vânt şi furtuni. Trei oameni au murit în ultimele zile, după ce mai multe râuri au ieşit din matcă şi au provocat inundaţii grave.

În Slovenia, un sfert din gospodăriile din ţară sunt pe întuneric. Oamenii nu mai au curent electric deja de câteva zile din cauza viscolului puternic. Autorităţile au cerut ajutor statelor vecine. România va trimite două generatoare în Slovenia.

Austria a trimis deja câteva zeci de echipaje de urgenţă care să ajute reconectarea populaţiei la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

În sudul Austriei stratul de zăpadă a ajuns la un metru şi jumătate în doar 48 de ore. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1917. Pericolul de avalanşe este uriaş şi din această cauză zeci de şosele sunt închise. Mii de turişti care ar fi trebuit să ajungă în staţiunile de schi au fost nevoiţi să îşi anuleze vacanţele.

Din nefericire, meteorologii nu aduc veşti bune pentru următoarele zile. Ninsorile şi viscolul vor continua în majoritatea zonelor. Autorităţile rămân astfel în continuare în stare de alertă.





×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close