Antena 3 CNN Externe FMI: Economia Spaniei încă se confruntă cu riscuri considerabile

FMI: Economia Spaniei încă se confruntă cu riscuri considerabile

FMI: Economia Spaniei încă se confruntă cu riscuri considerabile
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Iun 2011   •   23:08

Economia spaniolă încă se confruntă cu „riscuri considerabile”, apreciază Fondul Monetar Internaţional. Într-un raport anual, Fondul a adăugat că guvernul spaniol trebuie să continue să reducă cheltuielile publice şi să sporească eforturile pentru a liberaliza piaţa muncii, conform BBC.

De anul trecut, Madrid a apelat la o serie de măsuri de austeritate pentru a reduce deficitul public al ţării. Spre deosebire de alte state din zona euro cu datorii, cum ar fi Grecia sau Portugalia, Spania nu a avut nevoie de pachete bail-out.

Deşi Fondul nu a comentat asupra posibilităţii ca Spania să apeleze totuşi la un astfel de pachet, a avertizat că există condiţii financiare care se pot deteriora mai mult în zona euro şi care ar putea „aduce noi presiuni asupra costurilor pentru Spania”.

Instituţia internaţională a adăugat că rata de şomaj a Spaniei, de 21% - cea mai mare din Europa – este „inacceptabil de mare”. Pentru a ajuta reducerea şomajului, guvernul spaniol continuă să schimbe legile din domeniul muncii.

Autorităţile speră că schimbările vor face firmele mai dispuse să angajeze oameni noi. De asemenea, guvernul a decis reducerea pensiilor dar şi disponibilizarea unui număr de angajaţi în domeniul public.Toate aceste măsuri sunt contestate vehement de populaţie.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close