Antena 3 CNN Externe Fostul şef al spionajului iugoslav a fost arestat în Germania

Fostul şef al spionajului iugoslav a fost arestat în Germania

Fostul şef al spionajului iugoslav a fost arestat în Germania
13 Aug 2014   •   14:55

Autorităţile germane l-au arestat pe fostul şef al Serviciilor Secrete iugoslave, Zdravko Mustac (foto), care este acuzat de complicitate la asasinarea lui Stjepan Durekovic, un lider al dizidenţilor iugoslavi, în urmă cu 31 de ani.

Mustac, acum în vârstă de 71 de ani, este de naţionalitate croată, şi a condus serviciul de informaţii iugoslav în perioada 1982-1985.
În luna aprilie a acestui an el a fost extrădat în Germania, acolo unde este acuzat că a ordonat asasinatul din 28 iulie 1983, de la marginea oraşului Munchen.

Procurorii care se ocupă de acest caz susţin că Mustac este autorul moral al acestei crime, care a fost plănuită de subordonatul său, Josip Perkovic, şi el extrădat în Germania la începutul acestui an.

Cei doi bărbaţi vor fi aduşi în faţa instanţei germane la data de 13 octombrie, pentru a li se aduce la cunoştinţă capetele de acuzare.

De precizat că asasinul propriu-zis, care l-a ucis pe Durekovic, nu a fost niciodată prins.
Stjepan Durekovic reuşise împreună cu câţiva colaboratori loiali să se refugieze în Germania, încercând astfel să scape de persecuţia regimul comunist de la Belgrad.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close