Antena 3 CNN Externe Franţa cere eliberarea lui Mohamed Morsi

Franţa cere eliberarea lui Mohamed Morsi

Franţa cere eliberarea lui Mohamed Morsi
Sursa foto: Foto: AFP
30 Iul 2013   •   15:02

Franţa cere eliberarea preşedintelui egiptean, Mohamed Morsi, înlăturat de la putere în urma unei lovituri de stat, cu sprijin militar.
Solicitarea a fost făcută, astăzi, într-o declaraţie oficială făcută de ministrul de externe de la Paris, Laurent Fabius.

Şeful diplomaţiei franceze a condamnat cu fermitate neliniştile înregistrate pe tot teritoriul Egiptului.

"Condamnăm ferm violenţele... Facem apel la dialog şi cerem eliberarea preşedintelui Morsi", a spus Fabius în faţa reporterilor.

"Situaţia este extrem de critică. Suntem pentru respingerea violenţelor sub orice formă şi pentru eliberarea deţinuţilor politici, inclusiv a fostului preşedinte Morsi", a adăugat acesta pentru AFP.

Egiptul pare blocat într-o criză politică sângeroasă de când Morsi a fost înlăturat de la putere la 3 iulie, fapt ce a dus la confruntări violente între suporterii şi opozanţii fostului lider de la Cairo.

Comentariile lui Fabius au venit după ce Catherine Ashton, responsabilă cu relaţiile internaţionale ale Uniunii Europene, a efectuat o vizită fulger în Egipt, acolo unde a avut prilejul să se întâlnească, timp de două ore, cu Morsi, în locaţia unde acesta este deţinut.
Oficialul european a recomandat o tranziţie politică cât mai rapidă, care să includă şi Frăţia Musulmană.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close