Antena 3 CNN Externe Franţa va decide în octombrie dacă anulează vânzarea navelor militare Mistral către Rusia

Franţa va decide în octombrie dacă anulează vânzarea navelor militare Mistral către Rusia

Franţa va decide în octombrie dacă anulează vânzarea navelor militare Mistral către Rusia
de M.T.    |    21 Mar 2014   •   10:39

O eventuală anulare a vânzării navelor militare de tip Mistral către Rusia va fi decisă în octombrie, a declarat, joi, ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, informează AFP, citată de Mediafax.

„Livrarea primei nave va avea loc în octombrie. Prin urmare, problema privind anularea se va pune în octombrie”, a afirmat Le Drian.

Discuţia privind o posibilă anulare a vânzărilor de nave militare Mistral către Rusia a fost lansată la începutul acestei săptămâni de ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

Şeful diplomaţiei franceze a declarat că ţara sa ar putea „lua în calcul anularea acestei vânzări dacă Putin continuă să facă ceea ce face”.

Miercuri, Germania a considerat „nerecomandabil” comerţul de arme cu Rusia şi a suspendat un vast proiect de furnizare de echipamente încheiat între grupul din industria apărării Rheinmetall şi autorităţile ruse.

Ministrul adjunct rus al Apărării, Iuri Borisov, a anunţat că Rusia îşi va cere „drepturile până la capăt”, în cazul în care Franţa va anula din cauza crizei ucrainene contractul de livrare a două nave militare de tip Mistral.

Contractul semnat în 2011 prevede penalităţi în cazul ruperii acestuia, a amintit oficialul rus.

×
Subiecte în articol: Franta Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close