Antena 3 CNN Externe Geniu al matematicii la numai 10 ani. "Nu sunt un specialist atunci când vine vorba de prieteni"

Geniu al matematicii la numai 10 ani. "Nu sunt un specialist atunci când vine vorba de prieteni"

Geniu al matematicii la numai 10 ani. "Nu sunt un specialist atunci când vine vorba de prieteni"
Sursa foto: Foto: aargauerzeitung.ch
03 Oct 2013   •   13:28

Un băiat elveţian în vârstă de 10 ani, considerat un geniu în matematică, va urma un curs special la Universitatea din Zurich, a anunţat miercuri această instituţie. Maximilian Janisch a obţinut cea mai mare notă la matematică în cadrul examenului de bacalaureat din acest an, relatează AFP.

Mai mult manuale vor fi propuse tânărului student în vârstă de 10 ani. El se va întâlni o dată la două săptămâni cu un profesor universitar pentru o serie de discuţii pe marginea subiectelor studiate, se afirmă în comunicatul emis de Universitatea din Zurich.

Singurul motiv pentru care copilul nu a putut fi înscris la Facultatea de Matematică este faptul că a susţinut examenul de bacalaureat numai la matematică şi nu s-a înscris şi la restul probelor.



"Este pentru prima dată când avem un student atât de tânăr şi atât de înzestrat în programul nostru Junior Euler Society, destinat liceenilor supradotaţi", a declarat profesorul Michael Hengartner, rectorul Universităţii din Zurich.

Maximilian este fiul unui profesor de matematică pensionar, un german în vârstă de 67 de ani, şi al unei economiste în vârstă de 48 de ani.

Într-un interviu publicat în iulie în publicaţia săptămânală SonntagsZeitung, Maximilian spunea că nu are prea mulţi prieteni. "Nu prea sunt un specialist atunci când vine vorba de prieteni. Nu găsesc pe nimeni cu care să pot să vorbesc despre Arhimede, iar cei mai mulţi dintre ei nu ştiu nici măcar cine a fost Gauss", a declarat Maximilian.

×
Subiecte în articol: matematica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close