Antena 3 CNN Externe Bush a refuzat invitaţia lui Obama de a-l însoţi la Ground Zero, unde se va marca moartea lui bin Laden

Bush a refuzat invitaţia lui Obama de a-l însoţi la Ground Zero, unde se va marca moartea lui bin Laden

Bush a refuzat invitaţia lui Obama de a-l însoţi la Ground Zero, unde se va marca moartea lui bin Laden
Sursa foto: Foto: presidentsrus.com
04 Mai 2011   •   15:25

George W. Bush a refuzat invitaţia actualului preşedinte al Statelor Unite, care l-a invitat să îl însoţească la Ground Zero, pentru a marca victoria misiunii din Pakistan, în urma căruia Osama bin Laden a fost ucis, informează Politico.

Purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte a transmis că Bush a ales să se ferească de atenţia media în perioada post-madat, dar va sărbători alături de americani această victorie în războiul împotriva terorismului.

Barack Obama, care l-a criticat în repetate rânduri pe George W. Bush pentru faptul că a întârziat prinderea lui Osama bin Laden prin războiul din Irak, i-a făcut oferta fostului şef de stat după ce a luat decizia să participe la evenimentul de la New York.

La aflarea veştii că liderul al-Qaida a fost ucis, sute de localnici au ieşit în stradă şi s-au strâns la Ground Zero, locul unde se aflau cele două turnuri World Trade Center, unde, pe 11 septembrie 2001, au murit aproape 3.000 de persoane.

George W. Bush, cel care a promis, stând lângă ruinele World Trade Center, că atacurile teroriste vor fi răzbunate, va participa la cea de-a zecea comemorare a evenimentelor din 11 septembrie.

×
Parteneri
Putin amenință că va da arme țărilor prietene ca să atace Occidentul
x close