Antena 3 CNN Externe Germania îşi păstrează poziţia faţă de o intervenţie militară în Siria: Exclus!

Germania îşi păstrează poziţia faţă de o intervenţie militară în Siria: Exclus!

Germania îşi păstrează poziţia faţă de o intervenţie militară în Siria: Exclus!
08 Sep 2013   •   11:03
Cancelarul german, Angela Merkel, exclude posibilitatea ca Germania să participe la o intervenţie militară în Siria, semnalează duminică Europa Press, conform Agerpres.
 
'Germania nu va participa la nicio operaţiune militară în Siria', afirmă Angela Merkel într-un interviu pentru 'Bild am Sonntag', potrivit sursei citate. 
 
Totodată, cancelarul german cere să se publice 'cât mai repede' raportul inspectorilor ONU privind folosirea armelor chimice la 21 august în apropiere de Damasc. 
 
Potrivit cancelarului, 'trebuie să se garanteze că folosirea acestor teribile arme de distrugere în masă nu se va repeta şi că responsabilii vor da socoteală'. Numai printr-un 'proces politic' se poate ajunge la pace în Siria, subliniază Angela Merkel. 
 
Referindu-se la Consiliul de Securitate al ONU, cancelarul îşi exprimă regretul că acesta 'nu a putut aproape niciodată să găsească o poziţie comună în ceea ce priveşte Siria'. Dacă acest organism ar putea exercita o mai mare 'presiune', i-ar putea pune pe responsabilii atacului chimic la dispoziţia Curţii Penale Internaţionale, potrivit cancelarului. 
 
'Atunci s-ar putea impune măsuri împotriva regimului sirian pentru a-l descuraja să mai folosească armele chimice împotriva propriului popor', afirmă Angela Merkel. 
 
Pe de altă parte, cancelarul Merkel menţionează că Germania a înregistrat peste 17.000 de solicitanţi de azil sirieni începând din 2011, peste o treime din totalul celor din Uniunea Europeană, motiv pentru care le cere celor 28 să le acorde asistenţă refugiaţilor, 'mai ales dacă războiul civil din Siria se prelungeşte'.
 

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close