Antena 3 CNN Externe Germanii renunţă la cel mai lung cuvânt din vocabularul lor. Termenul are 63 de litere

Germanii renunţă la cel mai lung cuvânt din vocabularul lor. Termenul are 63 de litere

Germanii renunţă la cel mai lung cuvânt din vocabularul lor. Termenul are 63 de litere
Sursa foto: Foto: kjrh.com
de M.Z.    |    04 Iun 2013   •   14:17
Limba germană a renunţat la cel mai lung cuvânt din vocabularul ei, format din 63 de litere, datorită modificării unei norme din legislaţia Uniunii Europene, informează BBC News în ediţia on-line.
 
Cuvântul "Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz" - care înseamnă "legea monitorizării etichetării cărnii de vită" - a fost introdus în 1999 în landul Mecklenburg, Pomerania Inferioară.
 
Acest cuvânt a fost scos din uz după o modificare a normelor UE în domeniul testării cărnii de vită, informează Mediafax.
 
Limba germană este renumită pentru abilitatea ei de a forma cuvinte compuse, care descriu adeseori termeni juridici şi ştiinţifici. În Germania, acestor termeni li se spune "cuvinte-tenie".
 
Cuvântul de 63 de litere a fost introdus ca urmare a eforturilor depuse de autorităţile germane în combaterea bolii vacii nebune şi era abreviat RkReUAUG - un termen la rândul său dificil de pronunţat.
 
După ce UE a stabilit să oprească testarea cărnii sănătoase în abatoare, nevoia de a folosi acest cuvânt a dispărut.
 
Lingviştii încearcă să descopere acum care este noul cel mai lung cuvânt din limba germană. Un concurent serios este "Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitaenswitwe" care înseamnă "văduva unui căpitan de vapor cu aburi de pe Dunăre".


 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close