Antena 3 CNN Externe GRAV accident feroviar în India. Cel puţin 12 persoane au murit strivite de vagoane

GRAV accident feroviar în India. Cel puţin 12 persoane au murit strivite de vagoane

GRAV accident feroviar în India. Cel puţin 12 persoane au murit strivite de vagoane
01 Oct 2014   •   13:14

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 50 au fost rănite, după ce două trenuri express de pasageri s-au ciocnit în India.

Accidentul feroviar s-a produs noaptea trecută în apropiere de gara Gorakhpur, din provincia Uttar Pradesh, transmite Hindustan Times. Din primele investigaţii reiese că de vină ar fi fost un macaz care nu a funcţionat corespunzător.

Cele două garnituri de tren implicate în accident erau Lucknow Barauni Express (15204), care a şi deraiat în urma impactului, şi Krishak Express (15007).

În ciuda întunericului, operaţiunile de salvare au fost demarate imediat, transmit autorităţile locale.

Reprezentantul teritorial al Ministerului Transporturilor, Akhilesh Yadav, a anunţat că familiile celor decedaţi vor primi compensaţii materiale în valoare de 200.000 de rupii (aproapre 3200 USD).

Din nefericire, accidentele feroviare sunt destul de frecvente în India, din cauza infrastructurii învechite şi a lucrărilor de întreţinere rudimentare.
În luna mai a acestui an, un tren care se îndrepta spre Gorakhupur a intrat în plin într-o altă garnitură de pasageri care staţiona într-o gară. Atunci au pierit 25 de persoane şi peste 100 au suferit răni grave.

×
Subiecte în articol: accident feroviar
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close