Antena 3 CNN Externe Grecii încing spiritele în UE: "Nazista" Angela Merkel, pe prima pagină a unui ziar elen

Grecii încing spiritele în UE: "Nazista" Angela Merkel, pe prima pagină a unui ziar elen

Grecii încing spiritele în UE: "Nazista" Angela Merkel, pe prima pagină a unui ziar elen
Sursa foto: Foto: spiegel.de
15 Feb 2012   •   21:33

O fotografie a cancelarului german, Angela Merkel, în uniformă nazistă, cu textul "Memorandum macht frei" ("Memorandumul vă va face liberi"), a apărut pe prima pagină a unui ziar elen. Textul face referire la un slogan nazist şi la acordul solicitat de creditori pentru un nou împrumut acordat Greciei, scrie Financial Times.
   
Sentimentele antigermane par să fie din ce în ce mai răspândite în Grecia, pe fondul măsurilor dure de austeritate solicitate de CE, BCE şi FMI.
   
"Acuzaţiile la adresa Germaniei îşi au originea în suferinţa îndurată de greci în perioada 1941-1944, în timpul ocupaţiei naziste. Dar nu este singura problemă: gestionarea economică defectuoasă, corupţia din sectorul public şi disfuncţionalităţile politice ar trebui să inspire mai degrabă o atitudine autocritică", notează FT.
   
"Cu toate acestea, critici pline de ură la adresa politicilor Germaniei în contextul crizei din zona euro apar săptămânal în presa greacă şi la posturile de televiziune", subliniază publicaţia financiară.



×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close