Antena 3 CNN Externe Gruparea Stat Islamic are mii de adepţi în Franţa. Toţi sunt pregătiţi să comită noi atentate

Gruparea Stat Islamic are mii de adepţi în Franţa. Toţi sunt pregătiţi să comită noi atentate

Gruparea Stat Islamic are mii de adepţi în Franţa. Toţi sunt pregătiţi să comită noi atentate
Sursa foto: Foto: www.riskmanagementmonitor.com
05 Feb 2015   •   08:48

Teroriştii ISIS lansează noi ameninţări la adresa Franţei, într-o serie de înregistrări postate pe internet. Mişcarea jihadistă ar avea mii de adepţi în Hexagon şi cu toţii sunt gata să comită noi atentate, susţin teroriştii. Ameninţările vin la câteva ore după ce un individ a atacat şi rănit 3 militari francezi, la Nisa.

Trei soldaţi au fost atacaţi în faţa centrului evreiesc din centrul Nisei, de bărbatul înarmat cu un cuţit. Autorităţile tratează incidentul drept atac terorist după ce s-a dovedit că, săptămâna trecută, atacatorul ar fi încercat să ajungă în Siria, pentru a se alătura jihadiştilor.

Numele atacatorului a stârnit amintiri dureroase francezilor. Coulibaly se numea şi bărbatul care, luna trecută, a luat 20 de ostatici la supermarketul evreiesc din Paris. Poliţia a negat însă orice posibilă legătură înre cei doi. Alţi opt suspecţi de terorism au fost reţinuţi în ultimele 24 de ore în raiduri efectuate în Paris şi Lyon.

Soldaţii pe care bărbatul i-a rănit făceau parte dintr-un batalion de peste zece mii de militari mobilizaţi pentru a asigura securitatea în zone considerate de mare risc. Este vorba de comunităţile evreieşti, centre comerciale şi staţii de transport public din toată Franţa.

×
Subiecte în articol: ISIS
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close