Antena 3 CNN Externe Hamas ameninţă că va ataca Aeroportul Internaţional Ben-Gurion, din Tel Aviv

Hamas ameninţă că va ataca Aeroportul Internaţional Ben-Gurion, din Tel Aviv

Hamas ameninţă că va ataca Aeroportul Internaţional Ben-Gurion, din Tel Aviv
11 Iul 2014   •   16:38

Aripa militară a Hamas intenţionează să lanseze rachete din Fâşia Gaza asupra Aeroportului Internaţional Ben-Gurion, din Tel Aviv, şi avertizează companiile aeriene să evite zborurile în această zonă.

Cu toate aceste ameninţări grave, de la intensificarea schimbului de rachete dintre palestinieni şi israelieni, aeroportul funcţionează normal, la capacitate maximă.

Companiile internaţionale îşi continuă zborurile regulate printre salvele frecvente de artilerie ale militanţilor Hamas, care de cele mai multe ori sunt fie interceptate de sistemul antiaerian israelian ("Arcada de Fier"), fie cad în zone nepopulate, unde nu produc victime şi nici pagube materiale deosebite.

"Aripa militară a mişcării Hamas a decis să răspundă agresiunii israeliene şi vă avertizăm să întrerupeţi zborurile efectuate pe Aeroportul Ben-Gurion, care va fi una dintre ţintele noastre predilecte zilele următoare", se arată într-un comunicat al grupării islamiste Brigăzile Qassam, preluat de Reuters.

Comunicatul reprezintă un mesaj adresat companiilor aeriene civile, prin care se anunţă că se doreşte astfel să se evite rănirea pasagerilor.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Aeroportuare Israeliene declară că sirenele de avertizare au sunat astăzi în incinta celui mai mare aeroport din ţară şi pentru 10 minute, toată activitatea aeronautică a fost suspendată. Sunetul de alarmă nu a vizat în mod special Aeroportul Ben-Gurion, ci a fost parte a sistemul general de alertare anitaeriană din zona Tel Aviv-ului, precizează oficialul

Proiectilele lansate de militanţii din Gaza sunt de cele mai multe ori total imprecise şi nu există informaţii care să sugereze că un astfel de obuz ar fi căzut în preajma aeroportului, care pe lângă  protecţia "Arcadei de Fier", beneficiază de o bază militară defensivă proprie.

×
Subiecte în articol: israel, tel aviv
Parteneri
Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru șefia NATO
x close