Antena 3 CNN Externe HAOS pe străzile din Londra. Ce s-a întâmplat în capitala Marii Britanii. Nimeni nu a putut să circule

HAOS pe străzile din Londra. Ce s-a întâmplat în capitala Marii Britanii. Nimeni nu a putut să circule

HAOS pe străzile din Londra. Ce s-a întâmplat în capitala Marii Britanii. Nimeni nu a putut să circule
de O.P.    |    25 Sep 2014   •   07:05

Haosul a cuprins străzile Londrei, din cauza unui protest al şoferilor de taxi. Peste o mie de maşini au ocupat, timp de două ore, centrul oraşului iar traficul rutier a fost paralizat.

Şoferii au vrut să atragă atenţia asupra concurenţei neloiale pe care le-o fac taximetriştii clandestini, dar şi unele firme care au primit licenţele prea uşor.

La două după amiază, oră de vârf pentru traficul rutier, tradiţionalele taxiuri cu aspect de epocă au pus stăpânire pe centrul Londrei, de la piaţa Trafalgar până la Parlament. Poliţiştii s-au străduit să menţină ordinea iar câteva linii de autobuz au fost deviate, pentru ca publicul să nu aibă prea mult de suferit. Şoferii spun că au recurs la acest protest pentru că, altfel, nimeni nu îi ia în seamă.

Mânia taximetriştilor se îndreaptă, în primul rând, împotriva primarului Londrei, Boris Johnson.

El este acuzat că a autorizat prea uşor firme de "închiriere de maşini cu şofer" şi chiar de RICŞE cu sau fără motor. Sindicatul şoferilor cere ca departamentul de transport al primăriei să fie reformat din temelii.

După două ore, protestul s-a încheiat. Primarul, care intenţionează să candideze pentru Parlament, nu a avut deocamdată niciun fel de reacţie la cererile taximetriştilor.


×
Subiecte în articol: Londra
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close