Antena 3 CNN Externe Hollande: Franţa şi-a făcut "mai mult decât datoria" în Afganistan

Hollande: Franţa şi-a făcut "mai mult decât datoria" în Afganistan

Hollande: Franţa şi-a făcut "mai mult decât datoria" în Afganistan
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
22 Mai 2012   •   09:02

Franţa şi-a făcut "mai mult decât datoria" în Afganistan şi că nu va furniza nicio "compensaţie" în schimbul plecării trupelor sale până la sfârşitul lui 2012, a declarat luni, la Chicago, preşedintele francez Francois Hollande, informează AFP.
   
"Nu există nicio compensaţie de achitat sau de considerat, noi ne-am făcut mai mult decât datoria şi amintesc pierderile franceze: 83 de oameni şi-au pierdut viaţa, numeroşi au fost răniţi şi vreau să salut curajul şi sacrificiul acestora", a declarat Hollande la încheierea summitului NATO.
   
"Considerăm că misiunea noastră în ceea ce priveşte acţiunea şi lupta s-a terminat", a insistat acesta.
   
Şeful statului a confirmat astfel că "trupele de luptă se vor retrage la sfârşitul lui 2012" şi a adăugat că "elemente" militare vor rămâne pe teritoriul afgan pentru "acţiuni de formare" a soldaţilor şi poliţiştilor în cadrul unui tratat de prietenie franco-afgan semnat în ianuarie 2012 şi pentru "repatrierea materialelor noastre".
   
Conform anturajului prezidenţial, noul calendar de retragere al trupelor franceze trebuie să fie stabilit "în zece zile".
   
Francois Hollande a menţionat de asemenea contribuţiile financiare solicitate de Statele Unite pentru bugetul forţelor de securitate afgane începând cu 2015, evaluate la 4,1 miliarde de dolari pe an.
   

   

×
Subiecte în articol: francois hollande Franta Afganistan
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close