Antena 3 CNN Externe Imigranţi evacuaţi cu forţa din imobile ocupate ilegal, în Franţa. O familie de români a ajuns în stradă

Imigranţi evacuaţi cu forţa din imobile ocupate ilegal, în Franţa. O familie de români a ajuns în stradă

Imigranţi evacuaţi cu forţa din imobile ocupate ilegal, în Franţa. O familie de români a ajuns în stradă
Sursa foto: Foto: leaserentmanage.com
08 Iul 2015   •   18:50

Aproximativ 24 de persoane, inclusiv patru cetăţeni români, au fost evacuate de forţele de ordine, miercuri dimineaţă, din două locuinţe pe care le ocupau în mod abuziv, în oraşul francez Caen, relatează site-ul postului France3.
   
Două locuinţe din oraşul Caen, din nord-vestul Franţei, au fost evacuate de forţele de ordine, miercuri dimineaţă. Imobilele erau ocupate, în mod abuziv, de 24 de persoane care au fost scoase cu forţa din ele.
   
Printre cei evacuaţi se aflau şi copii. "Este rezultatul unei îndelungate proceduri judiciare", a declarat un oficial al Prefecturii Caen, referindu-se la cele două acţiuni de evacuare de miercuri dimineaţă.
   
În primul imobil evacuat, locuiau 20 de persoane, printre care se aflau cel puţin trei copii. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, "cei mai mulţi dintre aceştia erau adolescenţi". Evacuarea s-a desfăşurat în condiţii liniştite, fără rezistenţa celor evacuaţi. "Este vorba despre rezidenţi străini", a precizat o sursă din prefectură.
   
În urma evacuării celui de-al doilea imobil, o familie de români, formată din patru membri, a ajuns din nou în stradă. În opinia unuia dintre locatari, Marcu, dar şi a reprezentanţilor Adunării Generale pentru Combatarea Expulzărilor, "o limită a fost depăşită, totul a fost spulberat".
   
Acest ultim recurs la forţele de ordine a fost necesar în condiţiile în care un executor judecătoresc nu a reuşit să evacueze imobilele respective. Membrii Direcţiei Departamentale de Coeziune Socială încearcă să "vadă care sunt posibilităţile de relocare" a persoanelor evacuate.
   
Între timp, alte persoane care ocupă imobile în mod ilegal au fost văzute pregătindu-şi bagajele pentru a nu-şi pierde bunurile în caz de evacuare.
  

×
Subiecte în articol: imigranti romani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close