Antena 3 CNN Externe Înainte de alegerile din Grecia, Merkel face un apel la poporul elen: "RĂMÂNEŢI parte din istoria noastră!"

Înainte de alegerile din Grecia, Merkel face un apel la poporul elen: "RĂMÂNEŢI parte din istoria noastră!"

Înainte de alegerile din Grecia, Merkel face un apel la poporul elen: "RĂMÂNEŢI parte din istoria noastră!"
23 Ian 2015   •   16:41

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că Grecia trebuie "să facă în continuare parte din istoria" europeană, în contextul în care alegerile legislative, care vor avea loc duminică în această ţară, ar putea aduce la putere stânga radicală, Syriza, potrivnică politicii de austeritate impusă drastic de Uniunea Europeană, transmite AFP, informaţie preluată şi de agerpres.

"Ştiu bine care sunt dificultăţile cu care se confruntă Grecia, însă reamintesc că baza principiilor noastre este solidaritatea. Îmi doresc ca Grecia, în pofida dualismului şi a rivalităţilor, să facă în continuare parte din istoria noastră", a declarat Angela Merkel într-o conferință de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, la sfârşitul unei întrevederi desfăşurată la Florenţa.

"Aşteptăm alegerile. Nu sunt îngrijorată în legătură cu rezultatul acestora", a spus liderul de la Berlin. "Popporul elen va alege în mod liber şi independent ce cale va urma. Sunt sigură că vom găsi, cu calm, soluţii pentru orice situaţie ", a menţionat Merkel.

La rândul său, premierul italian a spus că nu este îngrijorat. "Indiferent cine va câştiga în Grecia, vom colabora cu noul premier, respectând parcursul stabilit", a spus Renzi.

Grecia este o ţară care se află în pragul falimentului şi din 2010 a intrat sub asistenţa financiară masivă asigurată de CE, BCE şi FMI.

Formaţiunea politică Syriza, marea favorită la câştigarea alegerilor, a adoptat un ton ostil în ceea ce priveşte programul de austeritate impus de creditorii externi şi nu a exclus o reeşalonare unilaterală a uriaşei datorii publice a statului elen.

×
Subiecte în articol: Grecia alegeri grecia Matteo Renzi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close