Antena 3 CNN Externe Independenţa Doneţk şi Lugansk ar fi de 1.000 de ori mai gravă decât criza transnistreană. "Lumea nu le-ar recunoaşte"

Independenţa Doneţk şi Lugansk ar fi de 1.000 de ori mai gravă decât criza transnistreană. "Lumea nu le-ar recunoaşte"

Independenţa Doneţk şi Lugansk ar fi de 1.000 de ori mai gravă decât criza transnistreană. "Lumea nu le-ar recunoaşte"
Sursa foto: Foto: eurotv.md
15 Sep 2014   •   23:21

Regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk probabil nu se vor transforma în entităţi precum Transnistria, apreciază fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima, emisarul Kievului la negocierile de la Minsk, avertizând că o astfel de situaţie ar genera un "flagel separatist" care ar afecta inclusiv Rusia.
   
"Republicile populare Doneţk şi Lugansk nu pot fi transformate în entităţi independente similare cu Transnistria", crede Kucima, citat de Financial Times.
   
"Lumea nu le-ar recunoaşte. Ar fi de o mie de ori mai grav decât în cazul Transnistriei. Acest flagel separatist s-ar răspândi nu doar în restul Ucrainei, ci şi în Federaţia Rusă", avertizează Kucima, reprezentantul Kievului la negocierile de la Minsk.
   
Un acord pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina a fost semnat pe 5 septembrie la Minsk, între Moscova, Kiev, insurgenţii separatişti şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
  

×
Subiecte în articol: donetk Lugansk
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close