Antena 3 CNN Externe Instalaţia "AEGIS Ashore" va fi transportată în curând în România

Instalaţia "AEGIS Ashore" va fi transportată în curând în România

Instalaţia "AEGIS Ashore" va fi transportată în curând în România
15 Feb 2014   •   23:09

Instalaţia "AEGIS Ashore", construită la baza de testare a companiei Lockheed Martin din Moorestown, New Jersey, este proiectată pentru a fi complet dezasamblată în vederea transportării în România, scrie Defence News, citat de Agerpres.

În câteva săptămâni, aproximativ toate componentele instalaţiei — radarele, calculatoarele, pereţii, podelele şi scările — vor fi împachetate, aproape toată instalaţia fiind gata de livrare în circa 60 de containere către o locaţie din România.

În aproximativ un an, toate componentele vor fi re-asamblate pentru a deveni primul element pe uscat operaţional al European Phased Adaptive Approach — planul SUA de a proteja Europa de un atac cu rachete balistice.

"Ritmul în care se mişcă lucrurile este uimitor", a declarat la 12 februarie Nick Bucci, director de apărare împotriva rachetelor balistice la Lockheed Martin. Cu doar câteva zile înainte, sistemul a fost în funcţiune, fiind testat pe coasta de est a SUA.

Sistemul este prima versiune pe uscat a celebrului sistem de luptă AEGIS şi este capabil să apere zone extinse de atacul inamicilor. Sistemele AEGIS sunt în mod curent capabile să urmărească în mod simultan peste 100 de ţinte.

Potrivit Defence News, arhitectura instalaţiei se bazează pe suprastructura unui distrugător. Construcția include toate elementele sistemului de luptă, cu excepţia rachetelor, iar întreaga instalaţie este proiectată pentru a fi relocată, putând fi construită şi gata de funcţionare în aproximativ şase săptămâni.

Ceremonia oficială de marcare a începerii lucrărilor principale la componenta românească a scutului antirachetă a avut loc la 28 octombrie 2013 la baza aeriană de la Deveselu.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close