Antena 3 CNN Externe Israel: Suspecţii arestaţi pentru uciderea adolescentului palestinian sunt "extremişti evrei"

Israel: Suspecţii arestaţi pentru uciderea adolescentului palestinian sunt "extremişti evrei"

Israel: Suspecţii arestaţi pentru uciderea adolescentului palestinian sunt "extremişti evrei"
de S.T.    |    06 Iul 2014   •   18:16

Suspecţii arestaţi de poliţia israeliană în cadrul anchetei privind răpirea şi uciderea unui adolescent palestinian în Ierusalimul de Est aparţin "unei grupări extremiste evreieşti", a indicat duminică o sursă oficială israeliană citată de AFP, dar a cărei identitate nu a fost precizată.

Potrivit cotidianului Haaretz, citat de Agerpres, până în prezent au fost reţinute şase persoane suspectate că ar putea avea o legătură cu acest caz, faţă de care autorităţile israeliene au impus o cenzură mediatică. Totuşi, un purtător de cuvânt al poliţiei a admis duminică pentru prima dată că respectiva crimă ar putea avea motivaţii politice.

Adolescentul palestinian Mohammad Abou Khdeir, în vârstă de 16 ani, a fost răpit în noaptea de marţi spre miercuri în Ierusalimul de Est, câteva ore mai târziu cadavrul său, ars în întregime, fiind găsit într-o pădure din partea vestică a oraşului.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei întocmit de palestinieni, în plămânii adolescentului s-a găsit fum, fapt ce sugerează că el a fost ars de viu. Ministrul palestinian însărcinat cu Ierusalimul afirmă că adolescentul a fost de asemenea forţat să bea carburant înainte ca răpitorii să-i dea foc.

Acest asasinat survine după uciderea a trei tineri israelieni în Cisiordania, probabil de către mişcarea Hamas, după cum susţin autorităţile israeliene. Mass-media palestiniene, la fel ca şi responsabilii palestinieni, consideră că uciderea adolescentului este astfel o răzbunare a extremiştilor evrei.

Citeşte şi:

SUA, "profund îngrijorate" după ce un tânăr american a fost bătut crunt de autorităţile israeliene

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close