Antena 3 CNN Externe Isterie în Statele Unite, după asasinarea lui bin Laden

Isterie în Statele Unite, după asasinarea lui bin Laden

Isterie în Statele Unite, după asasinarea lui bin Laden
Sursa foto: Foto: dreamstime.com
10 Mai 2011   •   21:56

Entuziasmul americanilor după asasinarea lui Osama bin Laden s-a transformat în isterie. Oraşele le-au devenit scenele unor alerte false, care au reuşit să-i sperie ca după atentatele din septembrie 2001. Un bărbat îmbrăcat în haine musulmane este pentru mulţi, potenţial terorist, iar un bagaj nesupravegheat, o bombă.

În Texas, gara Mockingbird a fost evacuată după ce mai mulţi călători alarmaţi au sunat la poliţie. Văzuseră un bărbat încărcat cu bagaje "suspecte". De fapt, el voia să plătească pe cineva să-l ajute, ca să urce bagajele în tren.

Aceeaşi nebunie se manifestă şi în aer, la bordul unui avion cu destinaţia Chicago-San Francisco. Echipajul s-a încăierat cu un bărbat care a început să strige şi să se apropie de cabina piloţilor. L-au imobilizat cu greu. Nu se ştie de ce omul, originar din Yemen, a reacţionat aşa. Pe aeroportul din Memphis însă, doi imami inofensivi n-au fost lăsaţi în avion pentru că au haine musulmane.

Alerte false cu bombă au băgat spaima şi în new yorkezi. Metropola ia însă măsuri excepţionale. New Yorkul este primul oraş care va introduce un sistem naţional de alertă în caz de urgenţă prin SMS.

 


×
Subiecte în articol: isterie SUA americani atentate
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close