Antena 3 CNN Externe Istoria se repetă! Imagini incredibile din timpul cutremurului devastator din Indonezia, 2004

Istoria se repetă! Imagini incredibile din timpul cutremurului devastator din Indonezia, 2004

Istoria se repetă! Imagini incredibile din timpul cutremurului devastator din Indonezia, 2004
Sursa foto: foto: asiafoundation.org
11 Apr 2012   •   13:13

Pe 26 decembrie 2004, în Oceanul Indian a avut loc un cutremur devastator, cu o magnitudine de 9,0 grade pe scara Richter. Cutremurul, care a avut epicentrul în mare, a provocat o serie de valuri tsunami care au afectat regiunile costiere ale unui număr de opt ţări asiatice, care au cauzat moartea a peste 120,000 de persoane. Acesta a fost al cincilea cel mai puternic cutremur din istoria modernă.

Mai multe valuri tsunami au lovit regiunile costiere din Oceanul Indian, devastând regiuni întregi, printre care insula Phuket, Thailanda, Aceh (Indonezia), coasta de est a Sri Lankăi, zonele costiere din statul Tamil Nadu (Indiei) şi chiar şi locuri mai îndepărtate precum Somalia, care se află la 4.100 km est de epicentru.

Numărul de victime confirmate în urma seriilor de tsunami şi inundaţii este de 155,279, însă alte câteva mii de persoane sunt încă date dispărute.

Cele mai puternic afectate ţări au fost Indonezia, Sri Lanka, India, Thailanda, Somalia, Birmania, Malaezia, Maldive, Seychelle, Tanzania, Australia, Bangladesh, Africa de Sud, Kenia şi Madagascar.



 







×
Subiecte în articol: indonezia tsunami
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close