Antena 3 CNN Externe Japonia, zguduită de un alt cutremur de 6,6 pe Richter. Alerta de tsunami, ridicată

Japonia, zguduită de un alt cutremur de 6,6 pe Richter. Alerta de tsunami, ridicată

Japonia, zguduită de un alt cutremur de 6,6 pe Richter. Alerta de tsunami, ridicată
Sursa foto: Foto: antarasumut.com
11 Apr 2011   •   11:32

Un cutremur de 6,6 pe scara Richter a avut loc, luni,  în Japonia, la ora locală 17.16 (11.16, ora României), potrivit Institutului american de Geofizică (USGS). Autorităţile au ridicat alerta de tsunami pe care au emis-o imediat după producerea seismului. Cutremurul s-a produs la o adâncime de zece kilometri.

Seismul a fost înregistrat în nord-estul ţării, în apropierea centralei nucleare Fukushima, şi a fost resimţit puternic şi la Tokio, situat la 170 de kilometri spre sud, unde mai multe clădiri s-au clătinat, relatează AFP.

Televiziunea publică NHK a difuzat o hartă ce arată coastele pacifice care ar putea fi afectate de un tsunami cu înălţimea de până la un metru.

Operatorul centralei nucleare Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), a ordonat imediat muncitorilor să evacueze unitatea. Deocamdată nu au fost semnalate pagube la centrală.

Pe 11 martie, cu cutremur cu magnitudinea de 9 grade, urmat de tsunami cu valuri uriaşe de peste zece metri au devastat Japonia. Bilanţul victimelor dezastrului de atunci a ajuns la circa 28.000 de morţi şi dispăruţi. În ultima lună, seismul de 9 pe Richter a avut mai multe replici.



×
Subiecte în articol: cutremur japonia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close