Antena 3 CNN Externe Kievul afirmă că zeci de camioane cu trupe şi artilerie din Rusia se îndreaptă spre estul Ucrainei

Kievul afirmă că zeci de camioane cu trupe şi artilerie din Rusia se îndreaptă spre estul Ucrainei

Kievul afirmă că zeci de camioane cu trupe şi artilerie din Rusia se îndreaptă spre estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: Russia Military Power
de S.T.    |    26 Noi 2014   •   16:47

Autorităţile de la Kiev susţin că au reperat zeci de camioane cu trupe şi artilerie care au traversat frontiera din Rusia pentru a se deplasa în estul separatist al Ucrainei, relatează AFP.

"La 25 noiembrie (marţi-n.red.), am înregistrat deplasarea a două convoaie de echipament militar din Rusia în direcţia Lugansk, pe la postul de frontieră Izvarin", aflat sub controlul separatiştilor proruşi, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lisenko.

"Este vorba despre aproximativ 40 de camioane însoţite de două vehicule blindate şi un autoturism. Şapte vehicule transportau personal şi alte peste 20 tractau artilerie", a precizat el, adăugând că aproximativ zece vehicule militare cu prelată au fost reperate la un alt punct de trecere a frontierei.

Combatanţii rebeli încearcă să preia controlul asupra autostrăzii care duce spre Lisiciansk, în nord-vestul regiunii Lugansk, şi să încercuiască armata ucraineană în apropiere de Debalţeve, a afirmat Lisenko.

Armata a remarcat însă o diminuare a presiunii asupra oraşului Mariupol, de la malul Mării Azov, pe care rebelii anunţaseră că vor să îl cucerească.

Kievul şi occidentalii acuză Rusia că îi susţine militar pe rebelii proruşi din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte categoric.

Conflictul s-a soldat cu peste 4.300 de morţi începând din aprilie, potrivit celui mai recent bilanţ al ONU.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev camioane trupe artilerie Rusia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close