Antena 3 CNN Externe Klaus Iohannis, anunț important despre viitorul UE: „Problema unei Europe cu două viteze aproape că nu mai există”

Klaus Iohannis, anunț important despre viitorul UE: „Problema unei Europe cu două viteze aproape că nu mai există”

Klaus Iohannis, anunț important despre viitorul UE: „Problema unei Europe cu două viteze aproape că nu mai există”
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
19 Iun 2017   •   16:30

Problema unei Europe cu două viteze aproape că nu mai există, a declarat luni, la Berlin, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul unei întrevederi cu cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel, anunță corespondentul Agerpres.

Întrebat într-o conferinţă comună de presă cum vede proiectul Europei cu două viteze, şeful statului a arătat că, între timp, această problemă nu mai există. 

"Între timp problema ca atare nu mai există, aşa cum a apărut într-un moment dat, cu anumite acuităţi politice. Cred că a fost parţial o chestiune doar de definiţie şi de comunicare, pentru ţările din Europa de Vest a fost important să nu existe ţări care blochează anumite proiecte, iar pentru noi, ţările din est, a fost important să nu existe proiecte la care nu avem noi acces. Între timp, toate aceste lucruri sunt foarte bine clarificate, cu toţii am fost de acord că trebuie să existe opţiunea pentru statele membre să participe sau nu la anumite proiecte, dar toate proiectele să rămână deschise pentru toţi cei care îşi doresc să participe şi avem cele două exemple clasice. Nu toţi sunt membri în zona euro, dar cine doreşte are calea deschisă şi un proiect mai recent unde am fost chiar noi, România, printre iniţiatori - procurorul european - unde toată lumea poate să participe, dar deocamdată nu participă toţi, ci doar o parte din statele membre. Cred că această chestiune a celor două viteze nu mai este de actualitate", a spus preşedintele Iohannis.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close