Antena 3 CNN Externe Locotenentul lui bin Laden, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatele asupra ambasadelor SUA din Africa

Locotenentul lui bin Laden, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatele asupra ambasadelor SUA din Africa

Locotenentul lui bin Laden, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatele asupra ambasadelor SUA din Africa
Sursa foto: Foto: cnn.com
15 Mai 2015   •   18:38

Un apropiat al lui Osama bin Laden a fost condamnat, vineri, la închisoare pe viaţă pentru implicarea în atentatele din  7 august 1998 asupra ambasadelor Statelor Unite din Nairobi (Kenya) şi Dar es Salaam (Tanzania), informează AP.

Pe toată durata procesului, sauditul Khaled al-Fawwaz a susţinut că nu este un om violent.

"Nu pot descrie cât sunt de trist şi cât de rău îmi pare. Eu nu sunt un adept al violenţei", a spus al-Fawwaz în faţa instanţei, arătând că speră ca, într-o zi, oamenii să găsească calea ce le va permite să se accepte reciproc.

Împotriva lui Khaled al-Fawwaz au vorbit de la boxa martorilor trei supravieţuitori ai atentatelor, inclusiv Ellen Karas, care a rămas fără vedere în timpul asaltului.

"Venerez acelaşi Dumnezeu ca şi tine. Dar Dumnezeul meu nu este unul furios. Nu este unul răzbunător", a spus aceasta în timpul procesului.

Khaled al-Fawwaz, născut în Arabia Saudită, a fost arestat la Londra la câteva săptămâni de la atentatele din august 1998, însă a fost extrădat în Statele Unite abia în 2012.

Atentatele Al-Qaida de la cele două ambasade SUA s-au soldat cu 213 morţi, dintre care 12 americani, şi peste 5.000 de răniţi la Nairobi şi 11 morţi şi 85 de răniţi la Dar es Salaam.


×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close