Antena 3 CNN Externe Mai mulţi turişti români, blocaţi în Israel

Mai mulţi turişti români, blocaţi în Israel

Mai mulţi turişti români, blocaţi în Israel
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Iul 2014   •   14:05
Un număr de 15 turişti români sunt blocati de marţi seara în teritoriile palestiniene, după ce au vizitat locurile sfinte de la Bethleem, în Cisiordania. 
 
Turiştii au fost prinşi în zona de conflict unde au fost confruntări armate între protestatarii palestinieni şi trupele israeliene. 
 
Au vrut iniţial să plece de pe aeroportul din Tel Aviv, însă zborurile au fost anulate, iar ghidul care este de naţionalitate rusă i-a invitat pe români să meargă în Ierusalim. 
 
Oamenii cer acum ajutor autorităţilor române să-i scoată de acolo. Cei 15 erau iniţial în vacanţă în Turcia, dar s-au gândit să facă o excursie în Israel, la locurile sfinte. 

Românii au ajuns într-o zonă unde au loc intense bombardamente isrealiene, de unde palestinienii fug îngroziţi. 
 
Până acum 18 palestinieni au fost ucişi numai astăzi în timpul raidurilor. Bilanţul total al morţilor din ultimele 16 zile depăşeşte 700 de morţi, majoritatea civili. 
 
Companiile aeriene şi-au anulat toate zborurile spre Israel, din cauza situaţiei extrem de tensionate. Ministerul Afacerilor Externe deja a repatriat peste 100 de români din zona de conflict.

Trupele israeliene şi militanţii Hamas au fost implicaţi într-un conflict de mai mult de două săptămâni, schimbul de focuri lăsând în urmă, până acum, 680 de palestinieni şi 34 israelieni morţi. Conflictul continuă, în ciuda apelului ferm transmis de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de "încetare a confruntărilor". 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români, care doresc să se deplaseze în Israel, să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă.
 
Este recomandată evitarea călătoriilor în zonele aflate în imediata apropiere a Fâşiei Gaza, unde au fost reluate tirurile de rachete. Acestea vizează şi regiunea centrală.
 
Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic sunt sfătuiţi să folosească numai operatori acreditaţi. În acest sens, este recomandat ca cetăţenii români să nu se îndepărteze de grupul turistic şi să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale. 
 
În această perioadă, sunt recomandate doar călătoriile strict esenţiale.

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close