Antena 3 CNN Externe Marea Britanie recunoaşte că a folosit o piatră falsă pentru a spiona Rusia

Marea Britanie recunoaşte că a folosit o piatră falsă pentru a spiona Rusia

Marea Britanie recunoaşte că a folosit o piatră falsă pentru a spiona Rusia
de N.B.    |    19 Ian 2012   •   11:01

Marea Britanie a folosit o piatră falsă pentru a spiona Rusia în anul 2006, a recunoscut un oficial britanic, consilier al fostului prim-ministru Tony Blair, informează Russia Today.

Jonathan Powell a declarat, în cadrul unui interviu, că ruşii ştiau totul despre piatra-spion şi că au aşteptat momentul oportun să o expună. "Piatra falsă a fost un incident jenant", a declarat fostul consilier pentru BBC.

În ianuarie 2006, un reportaj al unei televiziuni din Rusia susţinea că britanicii folosesc echipament electronic, ascuns într-o piatră falsă, pentru a face schimb de informaţii între agenţi şi ambasadă.

Piatra era folosită drept suport pentru download de către agenţi şi drept punct de colectare a informaţiei de către personalul ambasadei.

Marea Britanie a negat, la momentul respectiv, că are vreo legătură cu dispozitivul despre care era vorba. Incidentul, de altfel, a fost tratat cu scepticism atât de ruşi cât şi de britanici.

Între Rusia şi Marea Britanie au apărut mai multe scandaluri legate spionaj, acesta numărându-se printre puţinele confirmate de autorităţi.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Rusia scandal
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close