Antena 3 CNN Externe McDonald's va plăti despăgubiri de 700.000 de dolari către comunitatea musulmană din Michigan

McDonald's va plăti despăgubiri de 700.000 de dolari către comunitatea musulmană din Michigan

McDonald's va plăti despăgubiri de 700.000 de dolari către comunitatea musulmană din Michigan
de M.T.    |    23 Ian 2013   •   14:25

McDonald's a fost de acord să plătească despăgubiri de 700.000 de dolari comunităţii musulmane din Michigan, după ce unul dintre restaurantele companiei şi-a păcălit clienţii că serveşte mâncare halal.

Potrivit celor de la The independent, situaţia a ieşit la lumină în septembrie 2011, atunci când Ahmed Ahmed a cumpărat un sandviş cu pui dintr-un restaurant din Dearborn, în apropiere de Detroit, şi a descoperit că nu este halal, în ciuda faptului că în interiorul locaţiei i s-a garantat că acesta a fost pregătit conform legilor islamice.

În Dearborn există două restaurante McDonald's, ambele vânzând produse halal pentru una dintre cele mai numeroase comunităţi musulmane din Statele Unite.

După ce a descoperit înşelătoria, Ahmed Ahmed a contactat un avocat şi a dat în judecată celebra companie. În urma unei anchete, s-a ajuns la concluzia că restaurantul respectiv a vândut mâncare care nu era halal în mai multe ocazii.

După o discuţie între cele două părţi, McDonald's a fost de acord să plătească o despăgubire de 700.000 de dolari, bani care vor fi împărţiţi între clientul păcălit, o clinică din Detroit, Muzeul Naţional al Arabilor Americani din Dearborn şi echipa de avocaţi care l-a reprezentat pe Ahmed.

Kassem Dakhlallah, avocatul lui Ahmed, a declarat că angajaţii McDonald's au fost neglijenţi, însă nu există dovezi care să suţină că greşeală a fost una intenţionată.

„Cei de la McDonald's au luat acest caz în serios încă de la început şi au explicat clar că îşi doresc să-l rezolve”, a precizat Dakhlallah.


×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close