Antena 3 CNN Externe Milioane de creştini din toată lumea au sărbătorit Învierea Domnului

Milioane de creştini din toată lumea au sărbătorit Învierea Domnului

Milioane de creştini din toată lumea au sărbătorit Învierea Domnului
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
20 Apr 2014   •   14:45
Milioane de creştini de pe mapamond au sărbătorit Învierea Domnului. De la Ierusalim, la Vatican şi Moscova, enoriaşii au mers să ia lumină. La  Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde este răspândit Focul Sfânt în întreaga lume, oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua lumină.
 
Rugăciunea Pogorârii Sfintei Lumini a fost auzită iar o rază de soare a intrat printr-un geam din tavanul Bisiericii Sfântului Mormânt şi a aprins o candela din grota unde se spune că a fost dus trupul Mântuitorului după răstignire. Zeci de mii de oameni s-au înghesuit în lăcaşul de cult unde Lumina Sfânta s-a răspândit în mii de lumânări aprinse.
 
Fericiţi că au luat focul cel sfânt, enoriaşii au fugit în afara lăcaşului şi au dat mai departe lumina.
 
Sosirea luminii a fost sărbătorită cu mare bucurie pe străzile Betleemului.
 
Într-o atmosferă solemnă, Lumina Sfântă a fost purtată şi în jurul catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova.
 
Patriarhul Chiril al Moscovei a anunţat învierea Domnului. La slujba de Înviere a participat şi preşedintele rus, Vladimir Putin, însoţit de prim-ministrul Dmitri Medvedev şi soţia lui, dar şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin. 
 
La Vatican, Papa Francisc a condus cea de-a doua slujbă de Înviere din mandatul său. Zece mii de oameni au asistat la ceremonia din Bazilica Sfântul Petru, unde Suveranul Pontif a botezat zece oameni, de toate vârstele, din şase ţări diferite. Sfântul Părinte i-a îndemnat pe creştini să îşi găsească drumul spre Dumnezeu, aşa cum şi apostolii şi-au redescoperit credinţa în Mântuitor, după Învierea sa.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close