Antena 3 CNN Economic Milionari români cu bani blocaţi în băncile din Cipru. Toţi au ales paradisul fiscal cipriot, ca să scape de taxele şi impozitele de la noi

Milionari români cu bani blocaţi în băncile din Cipru. Toţi au ales paradisul fiscal cipriot, ca să scape de taxele şi impozitele de la noi

Milionari români cu bani blocaţi în băncile din Cipru. Toţi au ales paradisul fiscal cipriot, ca să scape de taxele şi impozitele de la noi
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Apr 2013   •   14:15

Sebastian Ghiţă, Puiu Popoviciu, Adrian Sârbu şi Ion Bazac sunt doar câţiva dintre milionarii români care tremură pentru banii pe care îi au în băncile din Cipru.

Toţi şi-au plasat adevărate averi în paradisul fiscal cipriot, pentru a scăpa de taxele şi impozitele de la noi şi acum au banii blocaţi. Jurnaliştii de la Naţional au intrat în posesia unei liste, pe care sunt peste 5.000 de firme româno-cipriote care nu au acces la proprii bani.

Unul dintre milionarii români care apare pe lista jurnaliştilor de la Naţional este deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Documentul arată că acesta a realizat printr-una din firmele sale înregistrate în Cipru o cifră de afaceri de peste 1.000.000 de euro. A obţinut un profit de 600.000 de euro, din care statul român nu a văzut niciun leu. Firmele lui Ghiţă au fost implicate în mai multe scandaluri cu iz penal, iar în 2011 au fost acuzate că au derulat activităţi suspecte între ele, asemănătoare operaţiunilor de spălare de bani.

Şi controversatul om de afaceri Puiu Popoviciu apare în document, cu trei societăţi comerciale înregistrate în Cipru. Cifra de afaceri a acestor companii se ridică la peste 22 de milioane de euro, iar profiturile la aproape 1.000.000 de euro. Popoviciu este acuzat de procurorii DNA că, prin firmele sale, a cumpărat un teren de la Universitatea de Ştiinte Agronomice la un preţ mult subevaluat şi că a prejudiciat statului roman cu 336 de milioane de euro.

Un alt român care se teme pentru banii săi blocaţi în Cipru este Adrian Sârbu. Una dintre companiile sale, cu o cifră de afaceri de trei milioane de euro şi un profit de 200.000 de euro, are acţionariat cipriot. Este vorba de firma care deţine mai multe instalaţii de teleferic din Sinaia, Buşteni şi Predeal.

Şi fostul ministru PSD al Sănatăţii, Ion Bazac, are afaceri departe de casă. Ca unic importator al maşinilor Ferrari, are totul pe numele unei firme din Cipru, care deţine peste 94% din firma românească. Compania lui Bazac a declarat în 2011 o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro şi un profit de 100.000 de euro.

Pe lista milionarilor români cu afaceri în Cipru apare şi Gruia Stoica, supranumit „regele vagoanelor". Deţine cea mai mare companie privată de transporturi feroviare marfă, şi acţionariatul său are legături cu Ciprul. Gruia Stoica  a achiziţionat Reloc SA Craiova, la care deţine acţiuni un fond de investiţii cipriot. După această achiziţie, compania sa a primit un contract de 1,2 milioane de euro de la CFR Călători SA, pentru recondiţionarea unor locomotive.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă, îmbogăţit de stat. Deputatul PSD a rulat zeci de milioane de euro din banii statului pentru afacerile sale

Sebastian Ghiţă, dator la stat. Una din firmele PSD-istului are datorii de un sfert de milion de euro

Sebastian Ghiţă (PSD), acuzat că a luat 200.000 de euro pentru lucrări pe care nu le-a mai efectuat

Sebastian Ghiţă (PSD) a primit 15 milioane euro de la stat, pe vremea lui Boc. Ce viza contractul

PSD-istul Sebastian Ghiţă, făcut nabab de stat. Omul de afaceri a garantat cu viitoare credite luate de la bănci

RTV, din gafă în gafă. Televiziunea lui Ghiţă (PSD) a prezentat un sondaj de opinie, negat în direct chiar de presupusul autor

Această dezinformarea a venit la o săptămână după o altă gafă marca RTV, când televiziunea dădea dovadă că nu cunoaşte miniştrii României.

RTV este postul de televiziune care de curând a făcut din actualul ministru al Muncii, liberala Mariana Câmpeanu, o persoană urmărită penal.

Mariana Câmpeanu se gândeşte să dea în judecată România TV. Postul controlat de PSD-istul Ghiţă a acuzat-o pe nedrept de luare de mită.

Citeşte şi fuRTV - Cum dezinformează, manipulează și încalcă Legea privind proprietatea intelectuală România TV

RTV schimbă macazul editorial: ştiri pozitive cu Traian Băsescu şi tabloidizare


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close