Antena 3 CNN Externe Militanţii suniţi au EXECUTAT 1700 de soldaţi irakieni şi au postat poze cu masacrul

Militanţii suniţi au EXECUTAT 1700 de soldaţi irakieni şi au postat poze cu masacrul

Militanţii suniţi au EXECUTAT 1700 de soldaţi irakieni şi au postat poze cu masacrul
Sursa foto: Foto: AFP
16 Iun 2014   •   13:39

Militanţii radicali suniţi, care au preluat controlul asupra mai multor oraşe din nord-vestul Irakului, au postat pe o reţea socială o serie de fotografii terifiante. Imaginiile sunt însoţite de explicaţii care susţin că peste 1700 de soldaţi irakieni au fost executaţi în ultimeme zile.

Pozele au apărut pe un cont de Twitter asociat  grupării radicale Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) şi descriu în detaliu masacrul. Nu se precizează data sau locul unde au fost făcute aceste fotografii, dar un reprezentant al armatei irakiene, lt. Gen. Qassim al-Moussawi, a declarat că execuţiile au avut loc în provincia Salahuddin, din nordul capitalei Bagdad.

Unele dintre imagini arată zeci de bărbaţi luaţi prizonieri, înghesuiţi în camionete, cu explicaţia că aceştia sunt "duşi pe ultimul lor drum, la capătul căruia îi aşteaptă moartea".

Al-Moussawi a confirmat autenticitatea fotografiilor duminică seară şi a adăugat că există informaţii clare care susţin că soldaţii irakieni, capturaţi de rebeli, sunt executaţi în masă în zonele controlate de SIIL.

×
Subiecte în articol: irak, bagdad
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close