Antena 3 CNN Externe Miniştrii de Interne din 11 state europene vor consolidarea frontierelor UE

Miniştrii de Interne din 11 state europene vor consolidarea frontierelor UE

Miniştrii de Interne din 11 state europene vor consolidarea frontierelor UE
Sursa foto: Foto: www.ict-romeo.eu
11 Ian 2015   •   15:27

Miniştrii de Interne din 11 state europene şi secretarul american al Justiţiei Eric Holder vor consolidarea "detectării şi controlului" europenilor care "traversează frontierele externe" ale Uniunii Europene, relatează AFP.
  
"Întâi trebuie să încheiem rapid lucrările angajate sub responsabilitatea Comisiei pentru a consolida, fără schimbarea dreptului european, controalele cetăţenilor europeni la trecerea frontierelor externe ale Uniunii", a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, într-un discurs susţinut la finalul reuniunii internaţionale privind terorismul.

Miniştrii consideră de asemenea "indispensabil" un parteneriat cu operatorii de Internet pentru identificarea şi retragerea rapidă a "conţinutului care incită la ură şi teroare", potrivit declaraţiei comune.

 "Am marcat cu forţă nevoia unei mai mari cooperări cu companiile de Internet pentru a garanta semnalarea şi retragerea conţinutului ilicit şi mai ales al conţinutului care face apologia terorismului sau care cheamă la violenţă sau ură", a declarat Cazeneuve.

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close