Antena 3 CNN Externe Ministrul de Finanţe german consideră că este necesară transferarea de competenţe către Bruxelles

Ministrul de Finanţe german consideră că este necesară transferarea de competenţe către Bruxelles

Ministrul de Finanţe german consideră că este necesară transferarea de competenţe către Bruxelles
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Iun 2012   •   12:26

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, consideră că este necesară "transferarea mai multor competenţe" în "domeniile politice importante" către Bruxelles, într-un interviu acordat revistei Spiegel, din care au fost publicate fragmente sâmbătă, relatează AFP.
   
"Trebuie să transferăm mai multe competenţe către Bruxelles în domeniile politice importante, fără ca fiecare stat naţional să poată bloca deciziile", afirmă ministrul.
   
De mai multe luni, cancelarul german Angela Merkel afirmă că rezolvarea crizei europene trece printr-o integrare aprofundată.
   
"Până în prezent, statele membre UE au aproape întotdeauna ultimul cuvânt. Acest lucru nu mai poate dura", subliniază Schäuble, potrivit publicaţiei, care afirmă că ministrul este favorabil unei transformări a Comisiei într-un adevărat guvern, unei consolidări a Parlamentului şi alegerii prin vot universal a preşedintelui Uniunii Europene.
   
"Europa viitorului nu va fi un stat federal după modelul Statelor Unite sau al Republicii Federale Germane", a apreciat Schäuble, continuând: "va avea o structură proprie" şi punerea ei în practică va fi o "experienţă captivantă".
   
Ministrul german de Finanţe a insistat şi asupra importanţei euro.
   
"Cu pericolul unei dezintegrări a zonei euro, la care de altfel nu subscriu, multe lucruri pe care le-am dobândit şi de care ne bucurăm ar putea fi puse la îndoială - fie că este vorba despre piaţa unică sau despre libertatea de circulaţie", a remarcat el.
   
"O dezintegrare a Uniunii ar fi absurdă", a afirmat el, adăugând că acest lucru "nu se poate, nu trebuie să existe şi nu va fi".

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close